Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van evenementen van Kasteel Hoensbroek via onze nieuwsbrief!

Zomer
Expositie én Musketiers kasteelspeurtocht

Alles over de Musketiers en Code M

Kom naar Kasteel Hoensbroek en onderga samen deze leerzame en multimediale belevenis. Op het  beeldscherm van een tablet ontdekken jullie de geheimen van het kasteel (via augmented reality). Jullie doorlopen vele kasteelgangen, torenkamers, kasteelvertrekken en eeuwenoude slaapkamers. Wie waren de musketiers en wie was de beroemde musketier D’Artagnan? Jullie zien échte 17e eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels. Bovendien kom je erachter hoe je een film maakt! Als je meer historische achtergrond-informatie wilt over de historische voorwerpen dan gebruik je de IZI Travel tour op je smartphone.

Musketiers kasteelspeurtocht
In de speurtocht staan de verovering van Maastricht in 1673, Koning Lodewijk XIV, zijn musketiers en d’Artagnan centraal. Ontdek welke aanvalsstrategie en wapens werden gebruikt? Wat betekende de oorlog voor de bewoners van de regio? En wie was d’Artagnan eigenlijk? Ga als echte musketiers op zoek naar de mysterieuze code. Een speurboekje én speurderstasje zijn inbegrepen.

Code M
In Kasteel Hoensbroek bezoek je deze officiële CODE M belevenis! Tijdens je bezoek aan dit prachtige en eeuwenoude kasteel duik je achter de schermen van de spannende familiefilm CODE M. Je kunt zó de filmset inwandelen en kostuums uit de film bewonderen, je leert over de musketiers en je doorkruist op een spannende manier het kasteel.

Beroemdste musketier aller tijden
In de jeugdfilm CODE M zoeken Isabel (Nina Wyss), Rik (Senna Borsato) en vriend Jules (Joes Brauers) naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan. Hij vocht in het leger van de Franse Koning Lodewijk XIV die met zijn leger in 1673 voor de poorten van Maastricht stond en de stad veroverde op de Republiek van Willem III. D’Artagnan sneuvelt in deze strijd. In Kasteel Hoensbroek kom je erachter waarom en hoe de Franse troepen onze regio belaagden en welke gevolgen dit heeft gehad.

In een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa
Kasteel Hoensbroek heeft meer dan veertig vertrekken die voor publiek toegankelijk zijn. Een bezoek is voor jong en oud een heuse belevenis. In dit enorme slot komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.


De officiële CODE M belevenis: Musketiers in Kasteel Hoensbroek! is dagelijks geopend tussen 10.00 uur en 17.30 uur.

Méér Code M

De Code M de film volg je via:
facebook
Instagram
Twitter #codeMdefilm
Acherdeschermenbij Code M de film

en ontdek meer over Code M - het boek

 

 

 

 

 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 522 7272
E-mail info@kasteelhoensbroek.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.