Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van evenementen van Kasteel Hoensbroek via onze nieuwsbrief!

Lente
tweede pinksterdag, 5 juni

Dag van het Kasteel

Op tweede pinksterdag, 5 juni 2017, wordt voor de tiende keer de Dag van het Kasteel gehouden.

Bij een bezoek aan het kasteel tijdens de Dag van het Kasteel doet u gratis de Musketiers Familietocht. U ontvangt de gratis musketiertocht (een speurderstasje - na betaling reguliere entree).

Avontuur en spanning gegarandeerd! In de speurtocht staan de verovering van Maastricht in 1673, Koning Lodewijk XIV, zijn musketiers en d’Artagnan centraal. Ontdek welke aanvalsstrategie en wapens werden gebruikt. Wat de oorlog betekende voor de bewoners van de regio. En wie d’Artagnan eigenlijk was. Ga als echte musketiers op zoek naar de mysterieuze code. Een speurboekje én speurderstasje zijn inbegrepen.

Dag van het Kasteel landelijk
Deze jubileumeditie van de Dag van het Kasteel heeft als thema ‘Rondom kasteel en buitenplaats’. Wat is er mooier en spannender dan een kasteel of buitenhuis? Het zijn indrukwekkende, statige of juist sierlijke gebouwen. Architectonische hoogstandjes bovendien. Maar een kasteel of buitenhuis staat niet alleen. Er is vaak zoveel bijzonders te ontdekken rondom het hoofdgebouw: prachtige bouwhuizen of de voorburcht, een put, tuinornamenten, een eenzame boom, opgravingen, aangelegde vergezichten en veel meer. In 2017 staat alles rondom eens in de spotlight. De initiatiefnemer (NKS), wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat behoud van dit culturele erfgoed van belang is voor iedereen.

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 522 7272
E-mail info@kasteelhoensbroek.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.