Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van evenementen van Kasteel Hoensbroek via onze nieuwsbrief!

Lente
3 tot en met 9 april 2017

Nationale Museumweek: GRATIS KasteelSpeurTocht

Bezoek Kasteel Hoensbroek en doe de gratis Musketiers Familietocht! 
 
De Nationale Museumweek staat voor de deur! Van 3 tot en met 9 april 2017 staat het enorm cultureel kapitaal dat ons land kent, in de schijnwerpers. Ontdek allerlei verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum. Ontdek bijvoorbeeld Kasteel Hoensbroek. Bij een bezoek aan het kasteel tijdens de Nationale Museumweek doet u gratis de Musketiers Familietocht. Avontuur en spanning gegarandeerd!

Gratis kasteelspeurtocht
In de speurtocht staan de verovering van Maastricht in 1673, Koning Lodewijk XIV, zijn musketiers en d’Artagnan centraal. Ontdek welke aanvalsstrategie en wapens werden gebruikt? Wat betekende de oorlog voor de bewoners van de regio? En wie was d’Artagnan eigenlijk? Ga als echte musketiers op zoek naar de mysterieuze code. Een speurboekje én speurderstasje zijn inbegrepen.

Een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa
Kasteel Hoensbroek heeft meer dan veertig vertrekken die voor publiek toegankelijk zijn. Een bezoek is voor jong en oud een heuse belevenis. In dit enorme slot komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.

Over de Nationale Museumweek
Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Grote en kleinere musea vertellen onmisbare verhalen. Ze bewaren alles dat van tijdloze, onschatbare waarde is. Collecties zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Elk museum, elke collectie toont ons een deel van een geweldige rijkdom, ons echte goud! 

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 522 7272
E-mail info@kasteelhoensbroek.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.