Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van evenementen van Kasteel Hoensbroek via onze nieuwsbrief!

Lente
11-12 en 18-19-20 mei 2013

Riddertoernooi 2013

Het Riddertoernooi is vernieuwd
De nieuwe riddergroep ‘Ridders te Paard’ staat al klaar! Zij zorgen voor een spectaculaire show bij waarvan je geen minuut wil missen. Kom kijken en beleef het vernieuwde Riddertoernooi bij Kasteel Hoensbroek.

De ridders komen dit jaar een extra dag naar het kasteel voor het Ridderspektakel. Het toernooi vindt plaats in het weekend na Hemelvaart op zaterdag 11 & zondag 12 mei én tijdens Pinksteren op zaterdag 18, zondag 19 & maandag 20 mei. Hier leest u het programma.

Terug in de tijd
Ga mee 625 jaar terug in de tijd. Prachtig uitgedoste paarden galopperen met hoge snelheid langs, vechtkunsten zijn sensationeel, lansen breken en als de ridders elkaar in de finale met zwaarden te lijf gaan houdt je je adem in.

Boogschieten en struinen over de markt
Veel meer belevenissen staan centraal. Ervaar het middeleeuwse leven in het Ridderkampement. Ga op ontdekkingstocht en speel spellen in ridderstijl. Laat je verleiden door de middeleeuwse marktkraampjes en ontdek de oude ambachten. Misschien zit er iets tussen wat je nog nooit eerder gezien hebt! Leer zwaardvechten en boogschieten. Word jij net zo goed als de echte ridders?

Wilt u als deelnemer op de markt staan? Neem dan contact met ons op per mail info@kasteelhoensbroek.nl o.v.v. Middeleeuwse markt

Bezoek het kasteel
Ook Kasteel Hoensbroek is tijdens het riddertoernooi voor u geopend. U bezoekt er meer dan veertig historisch ingerichte vertrekken.

Reacties van gasten 2012
Mevr. P. Valentijn (via Facebook)
“Wij zijn geweest!! Weer een superleuke dag gehad, de kinders blijven er over praten, dat het zo leuk was!! Ga vooral zo door!”

Dhr. R. Koeneman: "Ik heb genoten met mijn familie van een geweldig Riddertoernooi! Ik maakte dit filmpje:"

Parkeren is GRATIS bij Kasteel Hoensbroek
U parkeert GRATIS op de parkeerplaats van het kasteel. Is deze vol? Vraag dan onze parkeerwachters om advies waar GRATIS te parkeren. Goede reis alvast!

Entree en openingstijden
Volwassenen € 12,50; kinderen van 4-12 jaar € 10,00 (incl. bezoek kasteel).
Kaarten zijn ter plaatse bij de kassa of vooraf online te koop.
Honden hebben geen toegang.
Openingstijden van 11.00 uur - 18.00 uur.

Nb: een regenbui houdt de ridders niet tegen, het riddertoernooi gaat door met regen en zonneschijn!

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 522 7272
E-mail info@kasteelhoensbroek.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.