De Code M belevenis: groep 7 en 8

Maak een film met de klas!

Kasteel Hoensbroek introduceert een nieuw programma voor de bovenbouw!: De Code M belevenis. Ontdek wie de musketiers waren en welke filmberoepen er zijn. Ga, met je klas, zélf aan de slag en maak een historische film!

De jeugdfilm Code M
In de jeugdfilm CODE M zoeken Isabel (Nina Wyss), Rik (Senna Borsato) en vriend Jules (Joes Brauers) naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier D’Artagnan. Hij vocht in het leger van de Franse Koning Lodewijk XIV die met zijn leger in 1673 voor de poorten van Maastricht stond en de stad veroverde op de Republiek van Willem III. D’Artagnan sneuvelt in deze strijd. In Kasteel Hoensbroek kom je erachter waarom en hoe de Franse troepen onze regio belaagden en welke gevolgen dit heeft gehad.

Musketiers in Kasteel Hoensbroek
In Kasteel Hoensbroek onderga je samen deze leerzame en multimediale belevenis. Op het beeldscherm van een tablet ontdek je de geheimen van het kasteel (via augmented reality). Je doorloopt kasteelgangen, torenkamers, kasteelvertrekken en eeuwenoude slaapkamers. Wie waren de musketiers en wie was de beroemdste musketier D’Artagnan? Je ziet échte 17e eeuwse objecten zoals zwaarden, degens en kanonskogels.Tegelijkertijd komen de leerlingen in aanraking met taken en beroepen binnen de filmwereld.

De ultieme uitdaging wordt het maken van een eigen historische film! De klas wordt in 5 groepen verdeeld. Iedere leerling in de groep krijgt een filmberoep toebedeeld. De filmberoepen worden toegepast bij het opnemen van de eigen historische scene aan de hand van een origineel filmscript. Deze zelf gemaakte film is leuk om te zien in het kasteel, maar kan natuurlijk ook op school bekeken worden. Misschien verdient de film zelfs een plekje op de schoolwebsite?

Duur: 3 uur.
Met digitale handleiding, lesbrief en speciale werkboekjes voor de leerlingen. 

Verlenging verblijf kasteel
Verleng het verblijf in het kasteel met ‘Verover je Schild’: een klassikaal buitenspel waarin vragen over het kasteelleven centraal staan. Begeleiders van de groepen betalen geen entree. Zij begeleiden de leerlingen in hun tocht door het kasteel en houden toezicht.

Entreeprijzen
Schoolgroepen bestaande uit maximaal 30 leerlingen betalen € 120,-
Voor iedere extra leerling betaalt men € 4,-
De toegangsprijs per leerling is € 4,50.

Reserveren en/of informatie
Neem dan contact op met de afdeling reserveringen    
of 0031 (0)45 - 5605283. 
Te bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 10.00-17.00 uur.

Wat leraren ervan vinden
“Grote complimenten voor dit project. De leerlingen waren heel enthousiast en hebben veel geleerd”.( Basisschool Benjamin Treebeek)

“Erg leuke en actieve dag!” ( Basisschool Bergop Voerendaal)

“Er zit direct vaart in het programma. Top! Goede instructies en kindvriendelijk”. Super leuke activiteit! ” (Basisschool koningin Beatrix)

“Heel goed in elkaar gezet. Erg leuk!” (Basisschool Sint Jozef, Merkelbeek).

“Dank voor deze heel bijzondere ochtend. Wij, leerkrachten, hebben weer nieuwe talenten in onze leerlingen ontdekt!” “Leerlingen kunnen zelfontdekkend bezig zijn,  wat ook heel belangrijk is”.  (Basisschool Titus Brandsma).

Aanvraag

Vragen?

Neem contact op:
Telefoon +31 (0)45 522 7272
E-mail info@kasteelhoensbroek.nl

Bel me terug:
Als u uw nummer hier invoert,
bellen wij u terug.