Zomers Kasteelplezier!

Weer of geen weer: je beleeft altijd KasteelPlezier bij Kasteel Hoensbroek. In de zomervakantie zijn we van 1 juli tot en met 3 september elke dag van 10.00 tot 17.30 uur geopend.

Korting voor het hele gezin!

Met de speciale zomer familiekaart kun je met 2 volwassenen en 2 kinderen voor slechts € 29,50 samen een hele dag genieten van en spelen en speuren in en om ons kasteel. Kijk hier voor de reguliere entreeprijzen en speciale tarievenBestel hier direct je tickets!

Leuk om te doen: samen speuren!

Kom samen dwalen door het kasteel met leuke en soms spannende of uitdagende opdrachten. Jullie herbeleven oude kasteeltijden en wandelen daarbij door het middeleeuwse, 17e eeuwse en 18e eeuwse kasteelgedeelte. We hebben een gratis Musketiersspeurtocht voor kinderen van 4 t/m 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 9 kinderen. Iets oudere kinderen? Dan is de Code M Familiespeurtocht voor kinderen van 10 t/m 12 jaar een echte aanrader. Vraag ernaar bij de kassa.

Code M Familiespeurtocht. Nu gratis!

Code M is een leuke familiespeurtocht voor kinderen met een (advies)leeftijd van 10-12 jaar. Je duikt achter de schermen van de spannende familie lm CODE M. Wandel zo de filmset in en bewonder de kostuums uit de lm. Je krijgt een musketiersrugzakje met hierin allerlei attributen die je nodig hebt om de geheime code te kraken. Je leert over de musketiers en je doorkruist op een spannende manier het kasteel. Spanning en avontuur gegarandeerd! Nog tot 1 oktober 2017. Gratis* zolang de voorraad strekt

*Actie geldig na betaling van de reguliere entree of met de speciale gezinspas.

Ook leuk: oude KasteelSpelen

Het binnenplein van het kasteel staat vol met middeleeuwse spelen die kinderen uitdagen om hun behendigheid te tonen of een spel slim te spelen. Jullie beleven plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen, ringwerpen en het Ridder Hoen SpringKussen.

Nog even op rijtje: 7 redenen om Kasteel Hoensbroek te bezoeken

  1. Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. En een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa.
  2. Kasteel Hoensbroek is prachtig gerestaureerd. Ontdek meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.
  3. Je kunt als groep geweldig worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard.
  4. Een bezoek is geschikt voor grote én kleine gezelschappen en voor alle leeftijden.
  5. Het kasteel heeft als enige in Nederland een grote lift en is daarmee rolstoeltoegankelijk!
  6. Er is een leuke horecagelegenheid met een terras, plus originele zaalaccommodatie.
  7. Het kasteel beschikt over gratis parkeerplaatsen.

Als dat niet reden genoeg is om ons te bezoeken? Tot ziens!

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer