Herbeleef Kasteel Hoensbroek! Een bezoek is voor jong en oud een heuse belevenis. In dit enorme slot komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.

Functies

Kasteel Hoensbroek bestaat al zeven eeuwen. Het heeft allerlei functies gehad, waarvan een verdedigingsburcht en woonhuis de twee belangrijkste waren. Deze functies vind je terug in het museum, de huidige bestemming van het gebouw. Leer, lees, kijk en ontdek alles over de architectuur en de diverse bewoners:  ridders, graven en markiezen.

Ave Rex Christe

De Stichting Ave Rex Christe is eigenares van het kasteel. De doelstelling van de stichting is het behoud en instandhouden van Kasteel Hoensbroek.

De Stichting heeft Anbi Status onder RSIN nummer: 73.79.808. De Stichting is te bereiken via email.

Gebruikers Kasteel Hoensbroek

Deze vereniging verhuurt het complex onder meer aan de gemeente Heerlen. Het Slotgebouw is museum en trouwlocatie. De omliggende bijgebouwen zijn verhuurd aan Van Melick voor feesten en partijen. European Balloon Company (EBC) heeft een kantoor aan het eerste plein van het complex.

Neem een kijkje in het kasteel

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site