Arriva bestemmingentrein Kasteel Hoensbroek per 5 oktober onderweg

Vanaf donderdag 5 oktober rijdt de Kasteel Hoensbroek Arriva-trein in vol ornaat in Limburg. De naam stond al op de voorkant van de trein en het kasteel is nu ook op speelse wijze verwerkt in het interieur. Slotbewaarder Wiel Jacobs van Kasteel Hoensbroek krijgt een prominente plek in de trein. Hij maakte daarom vandaag het eerste ritje met de trein. Hiermee werd de tweede trein van de in totaal 14 bestemmingentreinen van Arriva ‘onthuld’.

Fotowedstrijd

Treinreizigers die in de kasteeltrein rijden, worden opgeroepen om via Facebook foto’s te delen van het interieur met de hashtag #kasteelhoensbroektrein. De drie leukste foto’s worden beloond met een rondleiding door Kasteel Hoensbroek. De winnaars worden ontvangen en rondgeleid door slotbewaarder Wiel Jacobs in historisch kostuum. Wiel is een gepassioneerd medewerker van Kasteel Hoensbroek met een groot hart voor het kasteel.

 

Op het gemak

Op de buitenzijde van het toilet-compartiment in de trein is het kasteel mooi in beeld gebracht maar een uniek en heel bijzonder detail zit aan de binnenkant. Hier kunnen reizigers meer lezen over het Middeleeuws gemak. Daar deed de adel vroeger namelijk hun behoefte. In Kasteel Hoensbroek vind je maar liefst elf gemakken, een opmerkelijk hoog aantal. In het grote 17de -eeuwse paleis van Versailles is bijvoorbeeld nooit één toilet gebouwd, terwijl er toch duizenden hovelingen vertoefden.

Namenwedstrijd

Bij de start van Arriva in Limburg eind vorig jaar werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee naar al die mooie plekken in Limburg. Een deskundige jury selecteerde uit alle inzendingen 30 namen, waarop vervolgens gestemd kon worden door de Limburgse reizigers. Uiteindelijk hebben 14 treinen de naam gekregen van een Limburgse bestemming. Eerder deze week werd de eerste bestemmingentrein van De Groote Peel al onthuld.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site