Boek ‘Allermooiste kastelen van Nederland’

Kasteel Hoensbroek en de 49 andere kastelen van de verkiezing: ‘Allermooiste kasteel van Nederland’ hebben een plek gekregen in de nieuwe ANWB-uitgave ‘Allermooiste kastelen van Nederland’. We zijn trots met ons kasteel op de voorkant van dit prachtige boek.

Het boek is voor €19,99 verkrijgbaar bij de kassa van ons kasteel, in de boekwinkel en online.

Over het boek

Het boek biedt historische achtergronden én informatie over activiteiten in en om het kasteel en landgoed. Ook vinden lezers spannende verhalen over veldslagen en belegeringen, logeerpartijen van keizers en koningen en natuurlijk flamboyante bewoners, van toen en nu.

Van de glooiende bossen van de Veluwezoom en de oevers langs de rivieren tot het vlakke Groningse platteland en het Limburgse heuvellandschap: door heel Nederland vind je eeuwenoude kastelen met torens en kantelen, poorten en dikke muren en natuurlijk hun flamboyante bewoners.

Kastelen hebben elk een eigen verhaal, een unieke geschiedenis en staan vaak op zeldzaam mooie plekken in het Nederlandse landschap. Rond de vijf allermooiste kastelen hebben wij speciaal voor dit boek wandelingen gemaakt die de bijzondere ligging laten zien.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site