Op 17 en 18 December van 11.00 tot 20.00 organiseert het Nationaal Programma Heerlen-Noord (NPHLN) ‘Kerst-in-Kasteel Hoensbroek’. Tijdens dit gratis toegankelijke evenement vieren we onze trots op buurt, stad en streek in het Allermooiste kasteel van Nederland.

Kasteel Hoensbroek opent voor Nationaal Plan Heerlen-Noord (NPHLN) en alle Heerlenaren de poorten van het kasteel gratis.

Dit evenement is alleen gratis toegankelijk voor alle inwoners van Gemeente Heerlen. Voor reguliere bezoekers zijn wij op 17 en 18 december gesloten.

Aanmelden kan via deze link

“Uit onze bewonersenquete blijkt hoe ongelofelijk trots mensen zijn op het Kasteel. Daarom zetten wij de schijnwerpers op die trots en brengen we zoveel mogelijk mensen samen. Juist in deze tijd: een feest van verbroedering en solidariteit!” aldus programmadirecteur Ron Meyer.

Het programma

Bezoekers sporten, zingen, luisteren, kijken, eten en drinken mee in een programma vol met muziek, sportactiviteiten en verhalen. Het hele kasteel is twee dagen volledig gratis voor iedereen te bezoeken. Genoeg te beleven dus!

Behalve een sprookjesachtig kasteel kunnen bezoekers onder andere genieten van de uitreiking van de eerste Jan Terlouw Verhalenprijs met niemand minder dan Jan Terlouw zelf, boogschieten, knutselen en zwaardvechten, op de foto met de kerstman, muziek van Heerlense muziekverenigingen, verhalen onder de kerstboom, een echte Kerstvrouwen- en Kerstmannenrun en nog veel meer.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site