In 2023 telt Nederland 55 Kidsproof musea, waaronder Kasteel Hoensbroek. Ons Kasteel is gewaardeerd met het rapportcijfer 9,57 én daarmee provinciewinnaar van Limburg. Één van de kinderen geeft als beoordeling: “Erg leuk museum wij waren er met een riddertoernooi en was echt super veel te doen. Vooral de speurtocht naar alle stempels was echt super leuk.

Bekijk alle provinciewinnaars van Nederland 

De Michelinster van de museumwereld

Vera Carasso Directeur Museumvereniging: “Kidsproof musea zijn de Michelinsterren van de museumwereld. De eerlijkste bezoekers, de kinderen zelf, beoordelen de musea. Dit legt de lat hoog en daagt musea uit te programmeren wat kinderen spannend en interessant vinden. Het label Kidsproof is het afgelopen decennium uitgegroeid tot een felbegeerd keurmerk waar duizenden kinderen aan meewerkten. We zien nog steeds een sterke groei van deze groep jonge bezoekers en steeds meer musea krijgen in de gaten hoe deze kwalificatie nieuwe bezoekers trekt. We verwelkomen de 5 nieuwe kandidaten en feliciteren alle Kidsproof musea 2023”

5  nieuwe Kidsproof musea

Maar liefst 5 nieuwe musea krijgen dit jaar het stempel Kidsproof museum in 5 verschillende provincies. Dit zijn Koninklijk Eise Eisinga Planetarium (Friesland), Speelgoedmuseum Deventer (Overijssel), Stedelijk Museum Zutphen (Gelderland), Nationaal Kamp Vught (Noord-Brabant) en Kasteel Hoensbroek (Limburg).

Over kidsproof

Een museum krijgt het kidsproof keurmerk op basis van de inbreng van kinderen in drie leeftijdsgroepen: 4 t/m 6, 7 t/m 9 en 10 t/m 12jaar. Ondanks het feit dat afgelopen jaar musea dicht waren door de lockdown zijn in totaal 11.000 beoordelingen binnengekomen. Om je Kidsproof museum te mogen noemen is een rapportcijfer van een 8 of hoger nodig. Daarnaast moet het museum een goede NET promotor score hebben, dit is een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen.

Na meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museumkids kunnen musea, waaronder ons kasteel een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. Dit is de 11e editie op initiatief van de Museumvereniging.

 

Bekijk de volledige lijst

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site