Kasteel Hoensbroek ligt in de Nederlandse provincie Limburg, in Hoensbroek (gemeente Heerlen). Dit is zo’n 25 kilometer van Maastricht en Aken en 12 kilometer van Valkenburg aan de Geul.

Met de auto

Voer in je navigatiesysteem ‘Juliana Bernardlaan in Hoensbroek’ in. Je kunt gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats. Alleen bij evenementen hanteren we wellicht een tarief. De ingang van het kasteel is over de eerste loopbrug.

Kom je vanuit Heerlen/Aken?

Volg de A76, neem afrit 5 Nuth/Hoensbroek. Aan het einde van de afslag ga je rechts, hierna weer rechts en vervolgens bij de stoplichten ook rechts. Je rijdt dan op de Naanhofsweg. Als je links de Naanhof ziet liggen, sla je rechtsaf de Schuureikenweg op. Deze rij je helemaal af. De weg gaat over in het Gouveneur Baron van Hövellplein en vervolgens in de Juliana Bernhardlaan. Aan je rechterhand verschijnt Kasteel Hoensbroek. Sla rechtsaf de parkeerplaats op. Welkom!

Kom je vanuit Eindhoven/Geleen?

Volg de A76, neem afrit 5 Nuth/Hoensbroek. Aan het einde van de afslag ga je linksaf. Je rijdt dan op de Naanhofsweg. Als je links de Naanhof ziet liggen, sla je rechtsaf de Schuureikenweg op. Deze rij je helemaal af. De weg gaat over in het Gouveneur Baron van Hövellplein en vervolgens in de Juliana Bernhardlaan. Aan je rechterhand verschijnt Kasteel Hoensbroek. Sla rechtsaf de parkeerplaats op. Welkom!

Kom je vanuit Luik/Maastricht/Valkenburg?

Volg de A79 naar Heerlen en vervolgens de A76. Neem afrit 5 Nuth/Hoensbroek.  Aan het einde van de afslag ga je rechts, hierna weer rechts en vervolgens bij de stoplichten ook rechts. Je rijdt dan op de Naanhofsweg. Als je links de Naanhof ziet liggen, sla je rechtsaf de Schuureikenweg op. Deze rij je helemaal af. De weg gaat over in het Gouveneur Baron van Hövellplein en vervolgens in de Juliana Bernhardlaan. Aan je rechterhand verschijnt Kasteel Hoensbroek. Sla rechtsaf de parkeerplaats op. Welkom!

Met openbaar vervoer

Kom je met de bus?

Plan je reis dan via ‘9292 reist met u mee’.

Kom je met de trein?

Vanaf treinstation Hoensbroek is het zo’n 20 minuten lopen (1,5 km). Looproute: met je rug naar het station, ga je naar links tot je niet meer verder kunt. Sla vervolgens rechtsaf en ga op de T-splitsing naar links. Iets verderop zie je ons prachtige kasteel aan je rechterhand.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer