Bezoekers met een beperking

Wij willen al onze bezoekers een fijn en veilig dagje uit bezorgen. Ontdek alle voorzieningen voor bezoekers met een beperking en plan je bezoek!

Kasteel Hoensbroek heeft normaliter als enige kasteel in Nederland een lift en is grotendeels rolstoel toegankelijk. Ook is er een invalidenparkeerplaats op onze gratis parkeerplaats, zo’n vijftig meter van de ingang. Bezoekers met een beperking betalen het reguliere tarief, voor de begeleider is er een gereduceerd tarief. 

Speciale rolstoelroute

Alhoewel het kasteel een groot aantal trappen en treden kent, is het tegelijkertijd heel toegankelijk. Ben je moeilijk ter been of afhankelijk van een rollator? Speciaal voor jou hebben we een route uitgestippeld.

Die begint in de filmruimte op de zolder met een rondgang. Je komt in de filmruimte door in het slotgebouw de lift te nemen naar de tweede verdieping, naar de 17e eeuwse zolder. Hier vind je de filmzaal en bekijk je een film waarin het gehele kasteel te zien is. Aansluitend kun je de rest van de zeventiende-eeuwse vleugel bezoeken in het Slotgebouw.

Honden

Honden zijn helaas niet welkom in Kasteel Hoensbroek met uitzondering van hulphonden.

Buggy’s & baby’s

Buggy’s kun je stallen in de gang bij de garderobe, dat is bij ons horecagedeelte. Een baby-verschoontafel vind je op het mindervalidentoilet. Je vindt dit toilet op de eerste etage van het Slotgebouw, het 17e eeuwse deel van het Kasteel. Hier is ook een lift aanwezig.

Lockers

Bij de horeca Domestique Plaats vind je naast de toiletten, een garderobe en enkele lockers waar je gratis gebruik van kunt maken om je spullen op te bergen.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) { location = 'https://www.kasteelhoensbroek.nl/bedankt/'; }, false );