Vanaf zondag 28 november november geldt:

Ons museum is geopend tot 17:00 uur. Bij de kassa vragen wij om een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar en ouder) (corona check-app of papieren versie); je dient een QR code plus legitimatiebewijs te laten zien. Voor buitenlandse bezoekers is een vaccinatiepaspoort geldig. Tevens hanteren we zoveel mogelijk de online tickets voor gegarandeerde toegang op gewenste dag en tijdstip, omdat dit ons vooraf inzicht biedt in het aantal bezoekers. Een ticket kopen aan de kassa is mogelijk. Mondkapjes zijn verplicht vanaf 13 jaar en ouder voor bezoekers in alle culturele locaties als zij zich door de locatie bewegen. 1,5 meter afstand houden is verplicht voor alle volwassenen van 18 jaar en ouder zowel in het museum als in onze horeca.

Let op: voor scholen en leerlingen geldt vanaf 18 jaar een QR code.

Jaarkaarten en vrijkaarten

Als houder van een jaarkaart, museumkaart of een andere vrijkaart hoef je geen online ticket te kopen om je toegang tot het kasteel te reserveren. Je kunt met je jaarkaart, museumkaart of vrijkaart als bijvoorbeeld VriendenLoterij VIP-KAART naar de kassa komen voor vrije toegang.

Tickets zoveel mogelijk online kopen

We hanteren zoveel mogelijk de online tickets voor gegarandeerde toegang op gewenste dag en tijdstip, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstroom beter kunnen reguleren. Een ticket kopen aan de kassa is echter ook weer mogelijk.

Koop je tickets in onze online ticketshop

Heb je vragen over een besteld ticket? Neem contact met onze ticketpartner Global Ticket: support@globalticket.nl of bel: +31 (0)20-244 2877.

Veelgestelde vragen

Is het kasteel open?

Ja, we zijn open (inclusief horeca op 1,5 meter afstand) en je bent van harte welkom.

Kan ik een ticket aan de kassa kopen?

We hanteren zoveel mogelijk de online tickets voor gegarandeerde toegang op gewenste dag en tijdstip, omdat dit ons vooraf veel inzicht biedt in het aantal bezoekers en we hiermee de bezoekersstroom beter kunnen reguleren. Een ticket kopen aan de kassa is echter ook weer mogelijk.

Als Museumkaarthouder of als Jaarkaarthouder kun je ook zonder online ticket (reservering) naar het kasteel komen. Op vertoon van de geldige jaarkaart of museumkaart krijg je dan vrije toegang.

 

Kan ik zonder e-ticket binnen met mijn Jaarkaart of Museumkaart?

Ja, je kunt als Museumkaarthouder of als Jaarkaarthouder zonder online ticket (reservering) naar het kasteel komen. Op vertoon van de geldige jaarkaart of museumkaart krijg je dan toegang.

Kan ik zonder e-ticket binnen met een vrijkaart van Postcode Loterij of Vriendenloterij

Ja, je kunt met een geldige vrijkaart van de Postcode Loterij of Vriendenloterij zonder online ticket (reservering) naar het kasteel komen.

Kan ik binnen met mijn kortingsvoucher?

Als bezoeker met een voucher ben je welkom in ons kasteel. Maar LET OP: zorg er wel voor dat je je bezoek vooraf online reserveert.

–> Voor elke voucher dien je óók een e-ticket te hebben dat je samen met je voucher aan de kassa moet tonen en scannen voor vrije toegang. Ga dus eerst naar onze ticketshop.

Ik heb vragen over een besteld ticket, waar kan ik die stellen?

Neem contact op met onze ticketpartner via: support@globalticket.nl of  +31 (0)20 244 2877.

Kunnen we in de horeca terecht voor een drankje en/of hapje?

De horeca is geopend inclusief terras op het kasteelplein bij goed weer.

Ik ben ziek. Kan ik op een andere datum komen dan waarvoor ik tickets heb gekocht?

Bij gezondheidsklachten van jezelf of huisgenoten is het beter om thuis te blijven op de geplande bezoekdag. Maar uiteraard ben je op een andere datum van harte welkom. Je kunt je tickets laten omzetten naar een andere datum.

–> Neem hiertoe contact op met onze ticketpartner Global Ticket via support@globalticket.nl of via whatsapp in onze ticketshop.

Kan ik met mijn klas het kasteel bezoeken?

Ja, ondanks de coronamaatregelen bieden we educatieonderwijs aan.
Meer weten? Neem contact met ons op.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site