Een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa

Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.

 

Koop hier je tickets

Volop mogelijkheden om Kasteel Hoensbroek te ontdekken!

De Ontdek-het-Kasteeltocht: ontdek de 10 meest bijzondere plekjes
Ben jij een echte Sherlock Holmes en houd je van speuren? Ga dan op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek met de Ontdek-het-kasteeltocht. Ontdek aan de hand van een plattegrond de tien meest bijzondere plekjes: van de geheime kamer tot het gemakje. De echte speurder verzamelt tijdens het speuren ook nog eens de 10 verschillende stempels. Leuk voor jong én oud.

Vaste route
Loop een vaste route aan de hand van het rondleidingsboekje, gratis te verkrijgen aan de kassa. Hierin vind je ook allerlei leuke weetjes over het kasteel. Daarnaast vind je op de bordjes in de kasteelruimtes meer informatie over de betreffende ruimtes.

Ga op ontdekking

Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Dwaal door de meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken van dit grootse museumkasteel.

Prachtige balzaal
Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen, kroonluchters en goudgelijste afbeeldingen van de Gravin van Hoensbroek.

Griezelkerker en Geheime Kamer
Betreed de middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren. In de kerker gaat langzaam het licht uit, terwijl achter je de deur in het slot valt. En ga zeker ook op zoek naar de Geheime Kamer. Als je er bent, dimt langzaam het licht…

Bij zon én regen
Het is altijd goed weer om het kasteel te bezoeken. Is het wisselvallig? Kom dan binnen rondneuzen en speuren. Zodra het opklaart kunnen de kinderen lekker buitenspelen op het plein en kunt u het kasteel buiten bewonderen. Of maak een wandeling in de prachtige omgeving van het kasteel.

7 redenen om Kasteel Hoensbroek te bezoeken:

  1. Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. En een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa.
  2. Kasteel Hoensbroek is prachtig gerestaureerd. Ontdek meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.
  3. Je kunt als groep geweldig worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard.
  4. Een bezoek is geschikt voor grote én kleine gezelschappen en voor alle leeftijden.
  5. Het kasteel heeft als enige in Nederland een grote lift en is daarmee rolstoeltoegankelijk!
  6. Er is een leuke horecagelegenheid met een terras, plus originele zaalaccommodatie.
  7. Het kasteel beschikt over gratis parkeerplaatsen.

Als dat niet reden genoeg is om ons te bezoeken? Tot ziens!

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) { location = 'https://www.kasteelhoensbroek.nl/bedankt/'; }, false );