Een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa

Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.

7 redenen om Kasteel Hoensbroek te bezoeken:

  1. Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland. En een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa.
  2. Kasteel Hoensbroek is prachtig gerestaureerd. Ontdek meer dan veertig authentiek ingerichte vertrekken, daterend van de middeleeuwen tot en met de 18e eeuw.
  3. Je kunt als groep geweldig worden rondgeleid, maar ook zonder rondleiding is een bezoek zeer de moeite waard.
  4. Een bezoek is geschikt voor grote én kleine gezelschappen en voor alle leeftijden.
  5. Het kasteel heeft als enige in Nederland een grote lift en is daarmee rolstoeltoegankelijk!
  6. Er is een leuke horecagelegenheid met een terras, plus originele zaalaccommodatie.
  7. Het kasteel beschikt over gratis parkeerplaatsen.

Als dat niet reden genoeg is om ons te bezoeken? Tot ziens!

Ga op ontdekking

Het oudste deel van het kasteel stamt uit 1250. Dwaal door de meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken van dit grootse museumkasteel.

Prachtige balzaal

Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen, kroonluchters en goudgelijste afbeeldingen van de Gravin van Hoensbroek.

Griezelkerker en Geheime Kamer

Betreed de middeleeuwse uitkijk- en verdedigingstoren. In de kerker gaat langzaam het licht uit, terwijl achter je de deur in het slot valt. En ga zeker ook op zoek naar de Geheime Kamer. Als je er bent, dimt langzaam het licht…

Bij zon én regen

Het is altijd goed weer om het kasteel te bezoeken. Is het wisselvallig? Kom dan binnen rondneuzen en speuren. Zodra het opklaart kunnen de kinderen lekker buitenspelen op het plein en kunt u het kasteel buiten bewonderen. Of maak een wandeling in de prachtige omgeving van het kasteel.

Bepaal zelf de route of kies voor een gids

Er is een boekje te koop met meer achtergrondinformatie over het kasteel. Daarnaast leest je op de bordjes in de kasteelruimtes meer informatie over de betreffende ruimtes.

Liever op pad met een gids die je langs de mooiste plekken leidt? En vertelt over de geschiedenis en de inwoners van het kasteel? Zeker doen! Je bent dan gegarandeerd van leuke feiten en wetenswaardigheden. Vergeet niet om de gids vooraf te reserveren.

Je kunt ook een tablet vragen aan de kassa om onderweg leuke filmpje te bekijken.

IZITravel

Ga je de musketiersspeurtocht doen? Download vooraf de IZItravel-app; je ontvangt dan de achtergronden en toelichting van de objecten op je tablet of smartphone.

Speciale tarieven

Er zijn speciale tarieven voor gezinnen en groepen.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer