Een ontspannen wandeling, een lekker hapje eten en het kasteel bewonderen inclusief twee zeer interessante tentoonstellingen. Klinkt dat niet als een heerlijk afwisselend dagje uit? Speciaal voor jou hebben we deze winter verschillende arrangementen samengesteld.

Wandelen, genieten en ontdekken!

Loop de speciale bokkenrijderswandeling (6 kilometer) in de prachtige omgeving van Kasteel Hoensbroek en duik in het verleden van de beruchte Mathias Ponts, de aanvoerder van de bokkenrijders in Hoensbroek en omstreken.

Heerlijke lunch

Sluit de wandeling af met een warme kop pompoen- of erwtensoep, een rustiek kasteelbroodje naar keuze en een kop koffie of thee met bokkenpootje. Of vraag naar het speciale arrangement met het bijzondere IJSbock-bier.

Bezoek het kasteel

Bezoek daarna één van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa.

De arrangementen vind je onder de foto.

 

 

Arrangementen

Je kunt kiezen uit:

 • Bokkenrijderswandeling & lunch
  Voor slechts € 9,95 geniet je van een heerlijke lunch en wandeling zonder toegangsbewijs tot het kasteel. De lunch bestaat uit pompoen- of erwtensoep, een rustiek kasteelbroodje naar keuze en een kop koffie of thee met bokkenpootje.
 • Bokkenrijderswandeling & lunch & bezoek Kasteel Hoensbroek
  Voor de speciale prijs van € 17,95 per persoon krijg je een dagkaart om het kasteel en de beide (hierboven genoemde) tijdelijke tentoonstellingen te bezoeken, plus het luncharrangement en de Bokkenrijderswandeling. De lunch bestaat uit pompoen- of erwtensoep, een rustiek kasteelbroodje naar keuze en een kop koffie of thee met bokkenpootje.
 • Alleen lunch na een frisse winterwandeling?
  Dat kan natuurlijk ook. Voor een stevige winterse snelle hap na een frisse wandeling rondom het kasteel presenteren wij u voor € 7,95 een kop erwtensoep of pompoensoep naar keuze en een Gulpener IJsbock.
 • Gewoon nog eens genieten in onze kelderkeuken?
  Heb je ons kasteel al eens van binnen bekeken maar wil je graag nog een keer genieten van de overheerlijke gerechten en drankjes in de sfeervolle kelderkeuken van ons kasteel? Vraag dan aan de kassa naar het gratis koffiekaartje. Hiermee heb je vrij toegang tot onze kelderkeuken.

Reserveren

Voorkom teleurstelling bij drukte en verzeker je van een tafel in onze kelderkeuken door vooraf te reserveren via reserveringen@kasteelhoensbroek.nl. Laat ons weten hoe laat je komt en met hoeveel personen. Gezelschappen groter dan 10 personen dienen altijd te reserveren.

Over de wandeling

Deze wandeling van circa zes kilometer volgt de tocht die Matthias Ponts met nog vijf anderen op dinsdag 12 november 1743 hebben gemaakt. In de periode 1735-1743 was hij de vermeende aanvoerder van de Bokkenrijders uit Hoensbroek en omstreken. De tocht kost € 2,00 per stuk zonder kasteelbezoek en € 0,50 meerprijs in combinatie met een kasteelbezoek.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer