Kom op de Dag van het Kasteel naar Kasteel Hoensbroek. Met dit jaar allerlei leuke extra activiteiten inbegrepen in de reguliere entree. Koop je je tickets online via onze webshop, dan krijg je 15% korting. Het thema dit jaar is Bezet & Bevrijd, Kastelen en Buitenplaatsen in 1940-’45.

Kindertehuis & gevangenis tegelijk

Wist je dat Kasteel Hoensbroek tijdens de Tweede Wereldoorlog thuis was voor 120 Rijksvoogdijkinderen. Het was een kindertehuis én later ook gevangenis voor vele NSB’ers en SS’ers? Eind 1945 zaten er ruim 800 gevangen. Bizar nietwaar? Lees hier het hele verhaal! 

Stap in de voetsporen van de vele weeskinderen en ontdek Kasteel Hoensbroek. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker.

Tijdens de Dag van het Kasteel: extra activiteiten inbegrepen in de entreeprijs!

  • Ga mee met de KasteelTour en ontdek de vele verhalen van het kasteel door de eeuwen door.
  • Bewonder een klein groepje ridders die rondom het kasteel hun zwaardvechtskunst op peil houden zodat ze goed getraind blijven.
  • Wees getuige van het afschieten van het kanon door onze kanonnier.

Meer informatie over de aanvangstijden volgt nog!

En verder natuurlijk ook:

Loop een vaste route aan de hand van het rondleidingsboekje, gratis te verkrijgen aan de kassa. Hierin vind je ook allerlei leuke weetjes over het kasteel. Daarnaast vind je op de bordjes in de kasteelruimtes meer informatie over de betreffende ruimtes.

De KaSpeelTocht: zoek de zeven schatkisten & speel de spellen
Gewapend met een boekje en een sleutel gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. Het is een tocht vol avonturen, ontdekkingen en schatkisten. Jullie ontdekken de prachtige balzaal, griezelen in de kerker, beklimmen  de zestig meter hoge Middeleeuwse toren én proberen de Geheime Kamer te vinden.

De Ontdek-het-Kasteeltocht: ontdek de 10 meest bijzondere plekjes
Ben jij een echte Sherlock Holmes en houd je van speuren? Ga dan op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek met de Ontdek-het-kasteeltocht. Ontdek aan de hand van een plattegrond de tien meest bijzondere plekjes: van de geheime kamer tot het gemakje. De echte speurder verzamelt tijdens het speuren ook nog eens de 10 verschillende stempels. Leuk voor jong én oud.

 

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer