Speel als een ridder en speur als een prinses

Iedereen droomt er wel eens van prinses, jonkvrouw, ridder of prins te zijn! In Kasteel Hoensbroek, één van de mooiste, best bewaarde en toegankelijkste kastelen van Europa, kun je die droom uit laten komen. En het mooie is: of het nu regent of de zon schijnt, een zomeruitje in het meest familievriendelijke kasteel van Nederland is altijd top.

Er valt zo veel te beleven! Deze activiteiten zijn ook nog eens inbegrepen in de reguliere prijs!
Tip: koop de voordelige familiekaart online.

Bestel je tickets nu online

(speur)tochten & spelletjes

In het kasteel komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal rond in de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters. Ook speel je samen spellen uit de tijd van ‘ridder Hoen’, buiten op het plein of bij minder fijn weer in de gewelvenkelder. Of wat dacht je van springen op een ‘echt luchtkasteel’!

Echte ridders

We verwelkomen elke eerste zondag van de maand onze eigen riddergroep “De Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek”. Zwaardvechten is hun passie en we geven je graag de kans om te genieten van hun vechtkunsten.

Wandel je mee?

Ook buiten haal je je hart op. Kasteel Hoensbroek met haar prachtige slotgracht ligt midden in het groen. Vandaar dat de omgeving zich perfect leent voor diverse themawandelingen.

Een hapje & drankje

Tijdens of na het bezoek aan ons mooie kasteel is het fijn om even lekker te genieten met een hapje of drankje. Je bent van harte welkom op de zonnige binnenplaats of in de gezellige kelderkeuken.

Onze Slotbewaarder vertelt

In de maanden juli en augustus vertelt onze slotbewaarder je alles over de verhalen en geheimpjes van Kasteel Hoensbroek….Je herleeft eeuwenoude verhalen en waant je voor heel even terug in de tijd.

Deze activiteit heeft inmiddels plaatsgevonden

Roofvogelshow

In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek geniet je in augustus van vrije vluchten van roofvogels en uilen, leer je alles over de valkerij en krijg je uitleg van een ervaren valkenier.

Alle shows hebben inmiddels plaatsgevonden

Alvast even binnenkijken?

Hou je van de nodige voorpret? Kasteel Hoensbroek kun je altijd en overal ontdekken, dankzij een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s. Kijk snel op: virtueelkasteel.nl.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site