Zoek je nog een leuke bestemming voor een familiedag, personeelsuitje, kinderfeestje of een schoolreisje? Denk dan eens aan Kasteel Hoensbroek want weer of geen weer: hier is van alles te beleven en verveel je je geen seconde.

Op schoolreisje naar Kasteel Hoensbroek

Op zoek naar een leuk (én leerzaam) schoolreisje? Kom met je klas naar Kasteel Hoensbroek. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Doe een leuke speurtocht en speel de spellen.

Lees meer

Voor een bezoek aan Kasteel Hoensbroek  (zonder begeleiding) betalen:

  • scholen uit Heerlen € 2,00 euro entree per leerling
  • scholen buiten Heerlen € 3,00 entree per leerling.

Tip: regel het vervoer voordelig: Cultuurkaartje OV

Reserveren

Neem contact op met de afdeling reserveringen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur, telefoonnummer: 045-5605283. E-mailen kan ook: reserveringen. Vermeld in de e-mail of per telefoon:

  • Je contactgegevens, welke school en groep het betreft.
  • Het aantal leerlingen en het aantal begeleiders.
  • Datum en tijdstip van het bezoek.
  • Je telefoonnummer voor eventuele vragen.
  • Eventuele speciale wensen.

Op schoolreisje naar Kasteel Hoensbroek én het BloteVoetenPark

Combineer een bezoek aan het kasteel met een bezoek aan het BloteVoetenPark. Kom eerst met je klas naar Kasteel Hoensbroek. Ontdek dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes. Hier komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ga vervolgens op avontuur en spanning in BloteVoetenPark. Hier is de dresscode: blote voeten! Trek je schoenen en sokken uit en leer de natuur kennen op een speelse manier. Kinderen beleven de natuur tot in hun tenen. Kijk hier voor meer informatie.

Workshops

Zoek je een leuke workshop voor een bedrijfsuitje of familiedag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt kiezen uit: workshop met roofvogels, workshop schermen, workshop parfum en workshop handboogschieten. Je bezoek afsluiten met een hapje en drankje? Dat kan in onze kelderkeuken!

 

Kinderfeestjes

Op zoek naar een écht leuk en spannend kinderfeestje ongeacht de groepsgrootte? Dat is een kinderfeestje op Kasteel Hoensbroek. De feestgangertjes vinden het gegarandeerd super spannend: samen op avontuur in een echt kasteel en soms een beetje griezelen. Je kunt kiezen uit 4 verschillende feestjes. Kijk hier voor meer informatie.

Kies voor een rondleiding

Bezoek je met meer dan 10 personen het kasteel? Kies dan eens voor een gids, die je langs de mooiste plekken leidt en vertelt over de geschiedenis en de inwoners van het kasteel. Je bent gegarandeerd van leuke feiten en wetenswaardigheidjes. Naast de reguliere entreeprijs betaal je een vergoeding voor de gids. Het kasteel is prima toegankelijk voor mindervaliden, er is een lift aanwezig die toegang biedt tot de zeventiende-eeuwse vleugel. Kijk hier voor meer informatie.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer