Vanwege de coronamaatregelen zijn de groepst0chten en schoolreisjes voorlopig helaas niet te reserveren!

Op schoolreisje naar Kasteel Hoensbroek

Op zoek naar een leuk (én leerzaam) schoolreisje? Kom met je klas naar Kasteel Hoensbroek. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Stap samen met je klas in het verleden en ervaar hoe het was om te leven in een kasteel. We hebben twee schoolreisjes, geschikt voor twee verschillende leeftijdscategorieën.

Lees meer

Torenhoog in Kasteel Hoensbroek: 4 t/m 8 jaar

Ontdek Kasteel Hoensbroek met een speurtocht en maak kennis met het leven in vroegere tijden op een kasteel. Durf jij in de kerker? Kijk eens hoe klein de ramen vroeger waren. En hoe mooi en licht het werd, honderd jaar later, in de danszaal!
–> Duur: 2 uur.
–> Maximale grootte groep: 70 leerlingen.
–> De groep wordt op school in kleine groepen verdeeld. Bij iedere groep 1 begeleider. De begeleiders nemen actief deel aan de tocht door het kasteel. Er zijn verschillende startpunten in het kasteel.

Kasteel gekrakeel: 8 t/m 12 jaar 

Ontdek Kasteel Hoensbroek met een speurtocht en leer het leven in vroegere tijden op een kasteel kennen.Koud en donker is het in de kerker. Hoe hoog durf jij de wenteltrap op te klimmen? Waar woonde vroeger het kasteelpersoneel?
–> Duur: 2 uur.
–> Maximale grootte groep; 70 leerlingen.
–> De groep wordt op school in kleine groepjes verdeeld. Bij ieder groepje 1 begeleider. De begeleider neemt actief deel aan de tocht door het kasteel.

Verlenging verblijf Kasteel Hoensbroek

Verleng jullie verblijf met Verover je Schild. Een klassikaal buitenspel waarin vragen over het kasteelleven centraal staan. Duur: ongeveer 1 uur.

Entree

Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek  (zonder begeleiding) is met dank aan de gemeente Heerlen gratis. Wel kan er een bijdrage gevraagd worden voor de materialen. Ook de begeleiders van de groepen betalen geen entree. Zij begeleiden de leerlingen in hun tocht door het kasteel en houden toezicht. Heb je nog vragen? Laat het ons weten. Wij adviseren je graag.

Tip: regel het vervoer voordelig: Cultuurkaartje OV

Reserveren

Neem contact op met de afdeling reserveringen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00-17.00 uur, telefoonnummer: 045-5605283. E-mailen kan ook: reserveringen. Vermeld in de e-mail of per telefoon:

  • Contactgegevens
  • Welke school
  • Welke groep
  • Aantal leerlingen en het aantal begeleiders.
  • Datum en tijdstip van het bezoek.
  • Telefoonnummer voor eventuele vragen.
  • Eventuele speciale wensen.

Op schoolreisje naar Kasteel Hoensbroek én het BloteVoetenPark

Combineer een bezoek aan het kasteel met een bezoek aan het BloteVoetenPark. Kom eerst met je klas naar Kasteel Hoensbroek. Ontdek dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes. Hier komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ga vervolgens op avontuur en spanning in BloteVoetenPark. Hier is de dresscode: blote voeten! Trek je schoenen en sokken uit en leer de natuur kennen op een speelse manier. Kinderen beleven de natuur tot in hun tenen. Kijk hier voor meer informatie.

Workshops

Zoek je een leuke workshop voor een bedrijfsuitje of familiedag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt kiezen uit: workshop met roofvogels, workshop schermen, workshop parfum en workshop handboogschieten. Je bezoek afsluiten met een hapje en drankje? Dat kan in onze kelderkeuken!

 

Kinderfeestjes

Op zoek naar een écht leuk en spannend kinderfeestje? Ook dat kan bij Kasteel Hoensbroek!  ‘De schat van de Bokkenrijders’ is een spannend feestje waarbij kinderen op zoek gaan naar de gestolen schat van de Bokkenrijders. Het feestje is gebaseerd op de populaire escaperooms en valt zeker in de smaak! Met extra arrangementen mogelijk.
Kijk hier voor meer informatie.

Kies voor een rondleiding

Bezoek je met meer dan 10 personen het kasteel? Kies dan eens voor een gids, die je langs de mooiste plekken leidt en vertelt over de geschiedenis en de inwoners van het kasteel. Je bent gegarandeerd van leuke feiten en wetenswaardigheidjes. Naast de reguliere entreeprijs betaal je een vergoeding voor de gids. Het kasteel is prima toegankelijk voor mindervaliden, er is een lift aanwezig die toegang biedt tot de zeventiende-eeuwse vleugel. Kijk hier voor meer informatie.

Entree voor: BSO, Scouting en kindervakantiewerk € 2,00 per kind, begeleiders zijn gratis.
Voor scholen zijn de boekingskosten € 20,-  per 35 leerlingen.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Algemene voorwaardenPrivacy PolicyDisclaimer