Hartverwarmend Kasteelbezoek met warme glühwein en chocomel

Van 16 december t/m 7 januari 2018
Gesloten 24, 25, 31 dec. en 1 jan. Op 26 dec. open vanaf 12 uur.

Ook in deze gure decembermaand is het heerlijk om Kasteel Hoensbroek te bezoeken. Struin door de meer dan veertig ruimtes waar avonturen uit het verre verleden weer tot leven komen. Ontdek de prachtige balzaal en beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Waan je in ver vervlogen tijden en wordt warm van de verhalen van weleer. Verhalen over onder meer de familie Hoen, over Adriaan en Isabella en over Philip Damiaan en de geheime kamer. Stuk voor stuk prachtige verhalen over de geschiedenis van Kasteel Hoensbroek; een van de mooiste, beste bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Een bezoek, in bijvoorbeeld de kerstvakantie, meer dan waard.

Maar er is nog meer!

Na voldoen van de reguliere entree:

– Krijgt iedere bezoeker een bonnetje voor één gratis glaasje warme glühwein of kopje warme chocolademelk. Het bonnetje kun je inleveren bij de horeca.
– Is er voor ieder gezelschap de gratis Ontdek-het-kasteeltocht*: deze leidt je langs de 10 meest bijzonder plekjes van het kasteel. Leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen en groepen. Het voordeel van deze tocht? Je weet zeker dat je alle plekjes van het kasteel hebt gespot!

Openingstijden

Kasteel Hoensbroek is bijna iedere dag open van 10.00 – 17.30 uur. In december zijn we in verband met de feestdagen echter gesloten op 24, 25 en 31 december en op 26 december geopend van 12.00 – 17.30 uur. Ook op 1 januari zijn we gesloten.

Let op: er is geen combinatie mogelijk met andere acties of kortingen.

* Gratis na voldoen van de reguliere entree.
Op vertoon van de stempelkaart ontvangt u een consumptie in de horeca. Iedereen zonder stempelkaart krijgt een consumptiebon mee bij de kassa. Dus per saldo iedereen 1 gratis consumptie per persoon.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer