Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is vanaf nu nóg leuker voor kinderen dankzij de spannende KaSpeelTocht.

Zoek de zeven schatkisten & speel de spellen

Kinderen gaan samen met hun (groot)ouders de uitdaging aan om de 23 (!) kinderen van markies Frans Arnold Adriaan en zijn vrouw markiezin Anna Catharina Sophia een leuke dag te bezorgen. Gewapend met een boekje en een sleutel gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. Het is een tocht vol avonturen, ontdekkingen en schatkisten. Jullie ontdekken de prachtige balzaal, griezelen in de kerker, beklimmen  de zestig meter hoge Middeleeuwse toren én proberen de Geheime Kamer te vinden.

Oude Spelen

Het binnenplein* van het kasteel staat vol met Middeleeuwse spelen die kinderen uitdagen om hun behendigheid te tonen of een spel slim te spelen. Jullie beleven plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen en ringwerpen. En is het slecht weer? Speel dan de spellen in de kelder.

*van Pasen t/m de herfstvakantie buiten op het plein

Stickers en kleurplaten

En zijn de kinderen uitgespeeld en klaar met speuren? Ieder boekje geeft recht op een gratis drankje in de sfeervolle kelderkeuken. In het boekje zitten ook nog eens heel veel leuke stickers en kleurplaten. Nog lang nagenieten dus! 

Hapje en drankje

In de kelderkeuken – de Domestique Plaats –  kunnen jullie terecht voor een kop koffie met Limburgse vlaai, een overheerlijke pannenkoek of een knapperig broodje. Schijnt buiten het zonnetje? Dan is het heerlijk genieten op ons terras!

Tickets

De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Entreekaartjes voor Kasteel Hoensbroek zijn te koop aan de kassa, maar ook online. De KaSpeelTocht kost 2,00 euro inclusief één gratis drankje.

Openingstijden

Kasteel Hoensbroek is bijna iedere dag open, check vooraf de openingstijden.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer