Speel als een ridder en speur als een prinses

Iedereen droomt er wel eens van prinses, jonkvrouw, ridder of prins te zijn! In Kasteel Hoensbroek, één van de mooiste, best bewaarde en toegankelijkste kastelen van Europa, kun je die droom uit laten komen. En het mooie is: zelfs als het regent valt er genoeg te beleven!

 

 

Tip: koop de voordelige familiekaart online.

Bestel je tickets nu online

(speur)tochten & spelletjes

In het kasteel komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal rond in de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters. Ook speel je samen spellen uit de tijd van ‘ridder Hoen’, buiten op het plein of bij minder fijn weer binnen.

Maak een heerlijke herfstwandeling!

Kasteel Hoensbroek met haar prachtige slotgracht ligt midden in het groen. Vandaar dat de omgeving zich perfect leent voor diverse themawandelingen.

Van 16 t/m 31 oktober 2021 ontvangt elke familie, gezin of stel een gratis wandeling naar keuze (normaliter €2,-), vraag ernaar bij de kassa! (op=op)

Een hapje & drankje

Tijdens of na het bezoek aan ons mooie kasteel is het fijn om even lekker te genieten met een hapje of drankje. Je bent (op vertoon van je QR-code) van harte welkom in de gezellige kelderkeuken.

Alvast even binnenkijken?

Hou je van de nodige voorpret? Kasteel Hoensbroek kun je altijd en overal ontdekken, dankzij een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s. Kijk snel op: virtueelkasteel.nl.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site