Familie Hoen opent de poorten, van het allermooiste kasteel van Nederland, voor een weekend vol avontuur en plezier voor jong en oud! Het kasteel en de kasteelpleinen van Kasteel Hoensbroek bruisen op 27 en 28 april van de activiteiten tijdens het kasteelfestijn.

Bestel jouw tickets online met korting

Een kasteelavontuur voor de hele familie

Tijdens het Kasteelfestijn herleven oude tijden. Jannes de Goochelaar verbluft je met wonderlijke trucs, de muzikale nar tovert een glimlach op je gezicht met zijn grappige capriolen, de dansmeester leert je historische pasjes tijdens een workshop én Theater van de Droom neemt je mee naar een droomwereld vol poppenspel.

Ga op missie tijdens de soldatentraining, waar je de fijne kneepjes van het vechten leert. Bewonder de ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek tijdens hun spectaculaire zwaardgevechten. Test je precisie en behendigheid tijdens het boogschieten onder begeleiding van de Schutters van de Heerlijkheid Hoensbroek.

Maak kennis met de familie Hoen, die door acteurs tot leven wordt gebracht. Ga mee op een tijdreis en beleef de rijke historie van het kasteel van dichtbij. Ook vertellen de beleefgidsen je alle geheimpjes over het allermooiste kasteel van Nederland.

Welke acts kun je verwachten:

  • Goochelaar: Laat je verbazen door de wonderen van de goochelkunst. Jannes de Goochelaar zal je versteld doen staan met trucs en illusies.
  • Narrewar: Lach samen met de nar Kobus. Zijn grappige capriolen toveren zeker een glimlach op je gezicht toveren. Samen nemen ze je mee op een zoektocht naar alles wat kleur geeft aan het leven.
  • Poppentheater: Met humor en komische timing zorgt De Nar voor een lach en een traan tijdens deze voorstelling. Het publiek wordt meegenomen naar een kleine droomwereld vol poppenspel.
  • Middeleeuwse muziek: Muziekgroep Slag en stoot laat met oude muziek en acts uit de 16e en vroeg 17e eeuw oude tijden herleven.
  • De dansmeester: De voetjes gaan van de vloer, de dansmeester leert je historische pasjes tijdens een dansworkshop.
  • Soldatentraining: Word een echte krijger tijdens de soldatentraining. Leer de fijne kneepjes van het vechten en train samen met andere dappere strijders.
  • Ridders: Sta ook in oog met de ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek. Zwaardvechten is hun passie en we geven je graag de kans om te genieten van hun vechtkunsten.
  • Boogschieten: Ontmoet De Schutters van de Heerlijkheid Hoensbroek. Ze nemen je mee in de wereld van boogschieten, geven boeiende uitleg en demonstraties. Test ook zelf je precisie en behendigheid tijdens het boogschieten.
  • Familie Hoen: Diverse acteurs kruipen in de huid van de familie Hoen en nemen je mee op een tijdreis.

Stem op jouw favoriete kasteelact

Het kasteelfestijn van de familie Hoen belooft een onvergetelijk avontuur te worden vol magie, entertainment en tal van historische acts. De adellijke familie heeft hulp nodig in de nominatie voor ‘leukste act van het kasteelfestijn’. Kasteelbezoekers worden tijdens het festijn opgeroepen om te stemmen op het leukste vermaak en maken hiermee kans op leuke prijzen.

Bestel jouw tickets online

 

Toegang tot het kasteelfestijn zit inbegrepen in de reguliere ticketprijs van Kasteel Hoensbroek. Het kasteel is beide dagen geopend van 10:00 – 17:30 uur.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) { location = 'https://www.kasteelhoensbroek.nl/bedankt/'; }, false );