Gezellig erop uit met de kinderen

Prinsen en prinsessen spelen vrolijk in en rondom het kasteel, de kasteelpoorten staan uitnodigend open én er zijn genoeg avonturen te beleven. Treed binnen in een wereld vol spannende kasteelavonturen bij het allermooiste kasteel van Nederland. Tijdens schoolvakanties worden er in dit Kidsproof kasteel (2023) met regelmaat speciale activiteiten georganiseerd.

Bekijk hieronder welke activiteiten er elke dag zijn te beleven en wanneer er specifieke events worden georganiseerd.

Elke dag te beleven in het het kasteel

  • Ga op avontuur met de Ontdek-het-Kasteeltocht
  • ‘Schild(er) je verhaal’.
  • Speel ouderwetse spellen uit de tijd van ‘ridder Hoen’, buiten op het plein of bij minder fijn weer (in de winter) binnen in de kasteelkelder.
  • Ontdek het kasteel. Ga met de kids op zoek naar de geheime kmer, bibber in de kerker, beklim de 60 meter hoge Middeleeuwse toren en geniet van het uitzicht.

Tijdelijke events in het kasteel

! Deze lijst wordt gedurende het jaar aangevuld.

Extra voordeel

Kasteelpret vanuit huis

  • Virtueel kasteel met schattenjacht. Alvast even binnen kijken. Hou je van de nodige voorpret? Kasteel Hoensbroek kun je altijd en overal ontdekken, dankzij een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s.
  • Kijk-kasteel. Je kunt ook vanuit thuis kasteelavonturen beleven. Knutsel je eigen Kasteel Hoensbroek kijkdoos in elkaar en speel spannende avonturen na met Vosje Hoen!

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site