Oktober is de Maand van de Geschiedenis! Met dit jaar als thema Zij/Hij. Speciaal hiervoor gaan we in het kasteel op zoek naar de rol van de vrouwen. Want wie waren zij eigenlijk en hoe zag hun dagelijkse leven op het kasteel eruit? In de maand oktober hebben we ook nog iets extra’s voor alle kindjes: een gratis knutsel-kijkdoos waarmee je je eigen kasteel kunt maken.

Ontmoet de vrouwen van Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek werd eeuwenlang bewoond door de machtige familie Hoen. In de geschiedenisboeken lees je vooral feiten over en gebeurtenissen rondom de mannelijke leden van de familie. Maar wáár waren de vrouwen in dit verhaal? En wie waren zij nu eigenlijk echt en hoe zag hun dagelijkse leven op het kasteel eruit? Wij hebben een aantal vrouwen geselecteerd die ooit in dit prachtige kasteel hebben gewoond en in de ‘vrouwentocht’ aan je worden voorgesteld. Deze gratis tocht is verkrijgbaar aan de kassa.

Knutsel en versier je eigen kijkdoos

Verder in de hele maand oktober: een gratis knutsel-kijdoos voor alle kindjes. Verzamel een schoenendoos, lege toiletrolletjes, lijm, een schaar en een hele hoop creativiteit. Haal je verfkwasten, glitterstiften, knutseldoos en sticker verzameling uit de kast… en aan de slag!

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer