Bij droog weer organiseren het Symfonisch Blaasorkest Heemstede en Harmonie Orkest Concordia Treebeek op zondag 26 juni 2022 tussen 12.00 en 14.00 uur een gratis matineeconcert op de binnenplaats van kasteel Hoensbroek.

Symfonisch Blaasorkest Heemstede

Het Symfonisch Blaasorkest is een onderdeel van de in 1997 opgerichte vereniging Symfonisch Blaasorkest Heemstede. Een enthousiast orkest van amateurmusici, dat bestaat uit een combinatie van heel ervaren musici en musici die nog moeten en willen leren. In het orkest spelen dwarsfluiten, hobo’s, fagotten, klarinetten en saxofoons. Het koper bestaat uit hoorns, trompetten, bugels, trombones, euphoniums en bastuba’s, kortom heel veel verschillende blaasinstrumenten. En natuurlijk is er een uitgebreide slagwerksectie.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Leon Bosch. Deze geboren Limburger is sinds 1 januari 2009 de bevlogen dirigent van het SBO. De keuze van de muziek is heel breed. Soms zijn het klassieke stukken, gearrangeerd voor blaasorkest, ook kan het filmmuziek zijn of populaire songs. Natuurlijk zijn er ook stukken die specifiek voor een blaasorkest geschreven zijn.

Voor dit jaar – waarin het orkest zijn 25-jarig jubileum viert – worden er veel activiteiten georganiseerd. Daar hoort ook dit muzikale weekend in Brunssum en Hoensbroek bij, waarbij een mooie samenwerking is ontstaan met het Harmonie Orkest Concordia Treebeek.

Harmonie Orkest Concordia Treebeek

Op 20 januari 1934 werd in het Nederlands Hervormd Jeugdhuis (nu Trefcentrum Treebeek) het Harmonieorkest Concordia Treebeek opgericht.

Harmonie Orkest Concordia Treebeek kent inmiddels een bijna 90-jarige geschiedenis met veel hoogtepunten. Onder leiding van befaamde dirigenten als Jan Cober, Hardy Mertens en Pieter Janssen is met groot succes deelgenomen aan diverse concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en het Certamen in Valencia. Het harmonieorkest staat sinds het voorjaar van 2020 onder leiding van Bert Steinmann. Onder zijn leiding wordt met veel enthousiasme gebouwd aan een toekomst waarbij mooi musiceren hoog in het vaandel staat.

Het is niet toevallig dat het Symfonisch Blaasorkest Heemstede en Harmonie Orkest Concordia Treebeek het matineeconcert verzorgen. De beide dirigenten vormen de verbindende schakel. Bert Steinmann is medeoprichter en eerste dirigent van het Symfonisch Blaasorkest Heemstede. Leon Bosch is een oud-lid van Harmonie Orkest Concordia.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site