Ontdek de nieuwe multimediale tour ‘Versleutelde Verhalen’

Onze nieuwe multimediale tour, ‘Versleutelde Verhalen’, neemt je mee op een reis door de middeleeuwse geschiedenis van het kasteel. Deze interactieve tentoonstelling laat de geschiedenis tot leven komen als nooit tevoren. Je krijgt als kasteelbezoeker zelfs een eigen sleutel om de interactieve tentoonstelling te activeren!

Een beleving voor families én voor geschiedenisliefhebbers

Eeuwenoude wandelgangen, geheime kamer en verborgen schatten. Als bezoeker ga je zelf op ontdekking in deze multimediatentoonstelling van formaat. Tijdens een bijzondere tijdreis ontdek je welke kleurrijke karakters het kasteel in de middeleeuwen bewoonden. Als de muren van Kasteel Hoensbroek konden spreken dan zouden ze deze verhalen vertellen.

 

Bestel alvast tickets online met korting!

Wat kun je verwachten?

  • Interactieve Verhalen: De kasteelbewoners uit de middeleeuwen komen tot leven voor je ogen. Je zult hun verhalen horen, terwijl je door de prachtige kamers en gangen van het kasteel wandelt.
  • Virtuele Tijdreis: Reis terug in de tijd en ervaar hoe het leven was in de middeleeuwen. Je zult je onderdompelen in de sfeer van die periode, van kleding en gebruiken tot de dagelijkse bezigheden van de bewoners.
  • Familieplezier: ‘Versleutelde Verhalen’ is geschikt voor alle leeftijden. Het is een educatieve en boeiende ervaring voor gezinnen, vriendengroepen en individuele bezoekers.
  • Kasteel Hoensbroek is al eeuwenlang een symbool van geschiedenis, avontuur en mysterie. Met ‘Versleutelde Verhalen’ brengen we deze rijke erfenis op een geheel nieuwe manier tot leven.
  • De interactieve tour ‘Versleutelde Verhalen’ wordt aangeboden in 2 varianten – de familie tour en de historische tour. Deze tours zijn beschikbaar in de talen Nederlands, Engels en Duits.

Vanaf wanneer?

De Versleutelde Verhalen tour is dagelijks beschikbaar van 10.00 – 17.30 uur.
*Met uitzondering van feestdagen, zie ook onze openingstijden pagina.

! Let op deze expositie is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

document.addEventListener( 'wpcf7mailsent', function( event ) { location = 'https://www.kasteelhoensbroek.nl/bedankt/'; }, false );