Er is niemand die meer verhalen en geheimpjes over Kasteel Hoensbroek kent dan de slotbewaarder. En daarom neemt hij jou deze zomer mee op ontdekking door het kasteel. Ga je mee? Hieronder vind je onder meer de data en tijden.

Terug in de tijd met de slotbewaarder

Onze enthousiaste slotbewaarder ontvangt je op de kasteelbrug voor de grote poort die toegang geeft tot het slotgebouw. Hij heeft als enige de grote sleutel om deze poort te openen en doet dat samen met de bezoekers. Vervolgens gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. De slotbewaarder toont je de belangrijkste highlights en vertelt tal van leuke en spannende verhalen van en over de bewoners door de eeuwen heen. Je herleeft eeuwenoude verhalen en waant je voor heel even terug in de tijd.

Wanneer?

Bezoekers zijn van harte welkom om aan te sluiten:

  • op woensdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur in de periode van 10 juli t/m 18 augustus 2019.
  • op zaterdag 10 en woensdag 14 augustus begint de tour een uurtje later, om 14.00 uur.

Je bent ongeveer 30-45 minuten onderweg. Er kunnen maximaal dertig personen deelnemen aan de tour. Het is daarom aan te raden je interesse te melden bij binnenkomst bij de dagkassa. De toegang tot de show is inbegrepen in de reguliere entreeprijs van het kasteel.

Online tickets & Familieticket

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen, maar ook heel gemakkelijk vooraf online. En wist je dat er voor gezinnen een speciaal familieticket is? Je betaalt voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 34,50 en een 3e en volgend kind: € 5,00. Kijk hier voor alle tarieven.

Een zomer vol kasteelavonturen

Maar er is nog meer te doen deze zomer!

Roofvogelshow
In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek beleef je deze zomer hoe roofvogels rakelings over je heen vliegen en maak je kennis met de geschiedenis van de Valkerij. Geniet van vrije vluchten van roofvogels en uilen en krijgt uitleg van een ervaren valkenier. Lees meer >>

Ridders te Paard
Weet je het nog? Riddertje spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt? Deze zomer kun je die herinneringen ophalen bij Kasteel Hoensbroek en kunnen kinderen voor heel even zelf ridder worden! Lees meer>> 

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer