Speel als een ridder en speur als een prinses

Iedereen droomt er wel eens van prinses, jonkvrouw, ridder of prins te zijn! In Kasteel Hoensbroek, één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa, die droom kun je tijdens de Pinksterdagen op 5 en 6 juni uit laten komen.

Tip: koop de voordelige familiekaart online.

Bestel je tickets nu online

Ontmoet de Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek

De ridders vertellen je op 5 & 6 juni alles over de Middeleeuwen en hun eigen activiteiten. Ook kun je met ze op de foto en samen met ze boogschieten (tussen 13:00 – 14:00 uur).

Tijdstip: 10:00 – 17:00 uur.
Locatie: In en rondom het kasteel
Duur: De hele dag (boogschieten is tussen 13:00 en 14:00 uur
Lees meer over de ridders!

(speur)tochten & spelletjes

In het kasteel komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal rond in de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters. Ook speel je samen spellen uit de tijd van ‘ridder Hoen’, buiten op het plein of bij minder fijn weer binnen.

Muziekgroep Carole et Brullare

Een bont muzikaal gezelschap van zingende, blazende, tokkelende en strijkende speellieden brengt je op 6 juni in middeleeuwse sferen.

Tijdstip: 11:00 – 16:30 uur.
Locatie: In en rondom het kasteel
Duur: De hele dag
Lees hier meer over deze muziekgroep

De dag van het kasteel

Beleef kastelen en buitenplaatsen op Dag van het Kasteel op maandag 6 juni 2022 (tweede pinksterdag)! Deze editie staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Hiermee sluit Dag van het Kasteel aan bij de herdenking van het Rampjaar 1672, komend jaar 350 jaar geleden.

Ook kijken we naar de actualiteit. Het rampjaar 2020 is net voorbij en ook in 2021 maakten we rampzalige tijden mee door corona en door de overstromingen die vooral Limburg troffen. Zijn er parallellen met het Rampjaar 1672? Het ene Rampjaar is het andere niet, of toch wel? Lees hier alles over De Dag van het Kasteel. 

Let op! Je kunt Kasteel Hoensbroek alleen bezoeken door de reguliere entree te betalen.
We zijn namelijk hele jaar door geopend. De inkomsten gebruiken we om het kasteel voor de toekomstige generaties te behouden.

Maak een heerlijke lentewandeling!

Kasteel Hoensbroek met haar prachtige slotgracht ligt midden in het groen. Vandaar dat de omgeving zich perfect leent voor diverse themawandelingen.

Geniet van een hapje & drankje

Tijdens of na het bezoek aan ons mooie kasteel is het fijn om even lekker te genieten met een hapje of drankje. Je bent van harte welkom in de gezellige kelderkeuken of bij mooi weer op het binnenplein.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site