Ridders te paard

Weet je nog? Riddertje spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt? Deze zomer kun je die herinneringen ophalen bij Kasteel Hoensbroek en kunnen kinderen voor heel even zelf ridder worden! Hieronder vind je meer informatie en de data en tijden.

Op Kasteel Hoensbroek word je ontvangen door Heer Hoen. Je voelt dat er hier iets in de lucht hangt. Een oude vete met een ridder van het naburige leen speelt op en jij bent er getuige van hoe zo’n geschil in de Middeleeuwen werd opgelost. Er is namelijk een toernooi uitgeschreven om voor eens en altijd af te rekenen met het verleden!

Twee ridders gaan de strijd aan op hun strijdrossen. Ze tasten elkaars kwaliteiten af middels de proeven van bekwaamheid. Appels worden gekliefd, speren vliegen door de lucht om in het zakdoekje van de jonkvrouw tot stilstand te komen. En als de ridders hun lans ter hand nemen, vragen ze misschien wel iemand uit het publiek om een ring vast te houden. Durf jij? Nu de ridders weten met wie ze te maken hebben, zetten ze hun helm op en rijgen ze hun schild aan de arm. Wie gaat er winnen en is vanaf dan baas over beide lenen?

Aansluitend mogen jonge bezoekers deelnemen aan de Kiddy Battle, waarbij ze het zelf tegen een grote en stoere ridder mogen opnemen.

Wanneer?

Ridders te Paard vindt plaats op het toernooiveld van Kasteel Hoensbroek op:

  • zaterdag 25 juli 2020 om 12.30 uur en 15.00 uur;
  • zondag 26 juli 2020 om 12.30 uur en 15.00 uur;
  • zaterdag 1 augustus 2020 om 12.30 uur en 15.00 uur;
  • zondag 2 augustus 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur;
  • zaterdag 8 augustus 2020 om 12.30 uur en 15.00 uur;
  • zondag 9 augustus 2019 om 12.30 uur en 15.00 uur

De toegang tot de show is inbegrepen in de reguliere entreeprijs van het kasteel.

Online tickets & Familieticket

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen of bestel ze online en geniet van 15% korting. Voor gezinnen is er een speciaal voordelig familieticket!

Een zomer vol kasteelavonturen

Maar er is meer te doen deze zomer!

Ga op Zomer KasteelTour
Er is niemand die meer verhalen over Kasteel Hoensbroek kent dan de slotbewaarder. En daarom neemt hij jou deze zomer mee op ontdekking door het kasteel. Lees meer >>

Roofvogelshow
In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek beleef je hoe roofvogels rakelings over je heen vliegen en maak je kennis met de geschiedenis van de Valkerij. Geniet van vrije vluchten van roofvogels en uilen en krijgt uitleg van een ervaren valkenier. Lees meer >>

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer