In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek geniet je deze zomer van vrije vluchten van roofvogels en uilen, leer je alles over de valkerij en krijg je uitleg van een ervaren valkenier. Hieronder vind je meer informatie en de data en tijden.

Roofvogels en uilen bij Kasteel Hoensbroek

Tijdens de roofvogeldemonstratie vliegen de uilen in stilte over je heen, zijn de buizerds behendig met de wind en wandelt een gier onhandig langs je door. Ook komt de Amerikaanse zeearend met veel kracht hoog over vliegen. Je staat niet alleen te kijken en te genieten, je bent echt onderdeel van de show. Het kan zomaar gebeuren dat je wordt uitgekozen om zelf een roofvogel naar je hand te laten vliegen. Zowel voor als na de demonstratie is er alle gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken van deze prachtige dieren en de valkenier vragen te stellen.

Wanneer?

De roofvogeldemonstraties zijn op:

  • zaterdag 10 augustus om 13.00 uur en 15.00 uur;
  • woensdag 14 augustus 2019 om 13.00 en 15.00 uur.

Het bijwonen van de show is inbegrepen in de entreeprijs van het kasteel.

Online tickets & Familieticket

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen, maar ook heel gemakkelijk vooraf online. En wist je dat er voor gezinnen een speciaal familieticket is? Je betaalt voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 34,50 en een 3e en volgend kind: € 5,00. Kijk hier voor alle tarieven.

Een zomer vol kasteelavonturen

Maar er is nog meer te doen deze zomer!

Ga op ontdekkingstocht met de Slotbewaarder!
Er is niemand die meer verhalen over Kasteel Hoensbroek kent dan de slotbewaarder. En daarom neemt hij jou deze zomer mee op ontdekking door het kasteel. Ga je mee? Lees meer >>

Ridders te Paard
Weet je het nog? Riddertje spelen met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt? Deze zomer kun je die herinneringen ophalen bij Kasteel Hoensbroek en kunnen kinderen voor heel even zelf ridder worden! Lees meer>>

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer