De voorleesmiddag op zaterdag 14 augustus staat in het teken van geschiedenis. Onze geschiedenis staat bol van de spannende verhalen. Verhalen over stoere ridders en dappere jonkvrouwen genoeg. Schuif aan bij jonkvrouw Cecilia die vertelt over de draak van Kasteel Hoensbroek. Of breng een bezoekje aan een echte Middeleeuwse verhalenverteller.

*Deze middag is primair bedoeld voor de gezinnen die hebben deelgenomen aan de Voorleesexpress. Aanmelden via de voorleesvrijwilliger van de bibliotheek. Voor overige bezoekers zijn er een beperkt aantal plekken te reserveren via reserveringen@kasteelhoensbroek.nl. 

Drie verschillende routes

Alle kinderen krijgen een bingokaart met daarop een route. Hiermee kunnen ze stempels verzamelen bij ieder verhaal. Bij een volle kaart krijgen ze een presentje als beloning. Er worden 3 routes uitgezet:

  • de drakenroute (4-6 jaar);
  • de ridderroute (7-9 jaar);
  • de bokkenrijdersroute (10-12 jaar).

Natuurlijk kunnen de kinderen die middag ook naar hartelust spelen op het binnenplein of in de gewelfde kasteelkelders. En voor wie zin heeft: de kelderkeuken is open voor een heerlijk hapje of drankje.

Keuze uit vijf tijdvakken

Het kasteel is ingericht conform de meest actuele corona maatregelen. Het is uiteraard voor jezelf, je mede bezoekers, maar ook onze medewerkers van groot belang dat je de aanwijzingen goed opvolgt. Om de publieksstroom goed te kunnen verwerken en voldoende afstand te houden, is de middag opgedeeld in tijdvakken met elk maximaal 45 bezoekers. Je kunt kiezen uit de begintijden 12.15, 13.00, 13.45, 14.30. Het kasteel is die dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Reserveer vooraf je tickets

Voor deze speciale voorleesmiddag op zaterdag 14 augustus geldt de reguliere toegangsprijs voor het kasteel:

  • Volwassenen: € 13,50
  • Kinderen van 4-12 jaar: € 9,75
  • Kinderen tot 4 jaar: gratis toegang.

Kom je ook?

Reserveer via: reserveringen@kasteelhoensbroek.nl
Met vermelding van aantal personen en welke route!

Deze middag is primair bedoeld voor de gezinnen die hebben deelgenomen aan de Voorleesexpress.
Aanmelden via de voorleesvrijwilliger van de bibliotheek.

Voor overige bezoekers zijn er een beperkt aantal plekken te reserveren. Uiteraard dien je ook een geldig toegangsbewijs te hebben. Deze zijn te koop in onze online ticketshop om teleurstelling ter plekke op de dag zelf te voorkomen.

 

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site