Een wervelende herfst in Kasteel Hoensbroek. Ga op ontdekking door het kasteel met de slotbewaarder: niemand die meer verhalen en geheimpjes over Kasteel Hoensbroek weet.

Terug in de tijd met de slotbewaarder

Onze enthousiaste slotbewaarder ontvangt je op de kasteelbrug voor de grote poort die toegang geeft tot het slotgebouw. Hij heeft als enige de grote sleutel om deze poort te openen. Samen gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. De slotbewaarder toont je de belangrijkste highlights en vertelt tal van leuke en spannende verhalen van en over de bewoners door de eeuwen heen. Je herleeft eeuwenoude verhalen en waant je voor heel even terug in de tijd.

Wanneer?

 • zaterdag 12 oktober om 13.00 uur;
 • zondag 13 oktober om 13.00 uur;
 • woensdag 16 oktober om 14.00 uur;
 • zaterdag 19 oktober om 13.00 uur;
 • zondag 20 oktober om 13.00 uur.

Je bent ongeveer 30-45 minuten onderweg. Er kunnen maximaal dertig personen deelnemen aan de tour. Het is daarom aan te raden je interesse te melden bij binnenkomst bij de dagkassa. De rondleiding is inbegrepen bij de reguliere entreeprijs van het kasteel.

Online tickets & Familieticket

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen, maar ook heel gemakkelijk vooraf online. En wist je dat er voor gezinnen een speciaal familieticket is? Je betaalt voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 34,50 en een 3e en volgend kind: € 5,00. Kijk hier voor alle tarieven.

Andere leuke en wervelende herfstactiviteiten

 • Spectaculaire roofvogelsshow
  In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek geniet je op 16 oktober van vrije vluchten van roofvogels en uilen, leer je alles over de valkerij en krijg je uitleg van een ervaren valkenier.
  Datum: 16 oktober om 13.00 en 15.00 uur.
 • Workshop ‘Eenvoudige machines’
  Tijdens de Nationale Archeologiedagen krijgen kinderen de kans om deel te nemen aan een heuse wetenschapsworkshop ‘Eenvoudige machines’ die wordt gegeven door Madscience. De workshop leert kinderen hoe de uitvinding van machines het leven voor de mens gemakkelijker heeft gemaakt.
  Datum: zondag 13 oktober om 13.30 en om 15.00 uur.
 • Maand van de Geschiedenis
  Oktober is de Maand van de Geschiedenis! Met dit jaar als thema Zij/Hij. Speciaal hiervoor gaan we in het kasteel op zoek naar de rol van de vrouwen. Want wie waren zij eigenlijk en hoe zag hun dagelijkse leven op het kasteel eruit? In de maand oktober hebben we ook nog iets extra’s voor alle kindjes: een gratis knutsel-kijkdoos waarmee je je eigen kasteel kunt maken.

 

 

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer