In het prachtige decor van Kasteel Hoensbroek geniet je op 16 oktober van vrije vluchten van roofvogels en uilen, leer je alles over de valkerij en krijg je uitleg van een ervaren valkenier.

Roofvogels en uilen bij Kasteel Hoensbroek

Tijdens de roofvogeldemonstratie vliegen de uilen in stilte over je heen, zijn de buizerds behendig met de wind en wandelt een gier onhandig langs je door. Ook komt de Amerikaanse zeearend met veel kracht hoog over vliegen. Je staat niet alleen te kijken en te genieten, je bent echt onderdeel van de show. Het kan zomaar gebeuren dat je wordt uitgekozen om zelf een roofvogel naar je hand te laten vliegen. Zowel voor als na de demonstratie is er alle gelegenheid om foto’s en filmpjes te maken van deze prachtige dieren en de valkenier vragen te stellen.

Wanneer?

De roofvogeldemonstratie is op 16 oktober om 13.00 en 15.00 uur. Het bijwonen van de show is inbegrepen in de entreeprijs van het kasteel.

Online tickets & Familieticket

Je kunt je toegangsticket(s) aan onze kassa kopen, maar ook heel gemakkelijk vooraf online. En wist je dat er voor gezinnen een speciaal familieticket is? Je betaalt voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 34,50 en een 3e en volgend kind: € 5,00. Kijk hier voor alle tarieven.

Andere leuke en wervelende herfstactiviteiten:

 • Op ontdekkingstocht met de Slotbewaarder
  Een wervelende herfst in Kasteel Hoensbroek. Ga op ontdekking door het kasteel met de slotbewaarder: niemand die meer verhalen en geheimpjes over Kasteel Hoensbroek weet.
  Data: zaterdag 12 oktober om 13.00 uur, zondag 13 oktober om 13.00 uur, woensdag 16 oktober om 14.00 uur, zaterdag 19 oktober om 13.00 uur en zondag 20 oktober om 13.00 uur.
 • Workshop ‘Eenvoudige machines’
  Tijdens de Nationale Archeologiedagen krijgen kinderen de kans om deel te nemen aan een heuse wetenschapsworkshop ‘Eenvoudige machines’ die wordt gegeven door Madscience. De workshop leert kinderen hoe de uitvinding van machines het leven voor de mens gemakkelijker heeft gemaakt.
  Datum: zondag 13 oktober om 13.30 en om 15.00 uur.
 • Maand van de Geschiedenis
  Oktober is de Maand van de Geschiedenis! Met dit jaar als thema Zij/Hij. Speciaal hiervoor gaan we in het kasteel op zoek naar de rol van de vrouwen. Want wie waren zij eigenlijk en hoe zag hun dagelijkse leven op het kasteel eruit? In de maand oktober hebben we ook nog iets extra’s voor alle kindjes: een gratis knutsel-kijkdoos waarmee je je eigen kasteel kunt maken.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site

© Historisch Goud – Privacy PolicyDisclaimer