Kasteel Hoensbroek betoverd door de winter

Iedereen droomt er wel eens van prinses, jonkvrouw, ridder of prins te zijn! In Kasteel Hoensbroek, één van de mooiste, best bewaarde en toegankelijkste kastelen van Europa, kun je deze winter (november t/m januari) jouw droom uit laten komen.

En het mooie is: in de kerstvakantie zijn er tal van extra activiteiten van 27 t/m 30 december die zijn inbegrepen in de entreeprijs. Zoals verhalenvertellers, ridders, rondleidingen door onze gidsen en een knutselworkshop.

 

 

Tip: koop de voordelige familiekaart online.

Bestel je tickets nu online

(speur)tochten & spelletjes

In het kasteel komen avonturen uit het verre verleden tot leven. Dwaal rond in de meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bewonder de roemrijke zalen uit de achttiende eeuw met prachtige plafondschilderingen en kroonluchters. Ook speel je samen spellen uit de tijd van ‘ridder Hoen’, buiten op het plein of bij minder fijn weer binnen.


Wanneer?

De hele winter lang!

Voorlezen & Workshop Ridder Kuno

Ga je mee op avontuur met de ridder met het houten paard op wielen? Fenna en Judith lezen het verhaal van ‘Ridder Kuno – De ridder met het houten paard op wielen’ op een sprankelende manier voor in de Trouwzaal van Kasteel Hoensbroek. Achteraf kunnen de kinderen lekker kleuren en knutselen. Maak bijvoorbeeld je eigen familiewapen of kroon. Tijdens elke workshop maakt de meest bijzonder verklede ridder of prinses kans op een Ridder Kuno boek!

Wanneer?
27 december t/m 30 december 2021  tussen 11:00 – 12:00 uur & 14:00 – 15:00 uur.
Locatie: De Trouwzaal
Duur: Voorlezen 15 minuten, knutselen ongeveer 30 minuten

Onze slotbewaarder en kasteelgids vertellen

Er is iemand die meer verhalen en geheimpjes over Kasteel Hoensbroek kent dan onze slotbewaarder en kasteelgids. En daarom nemen zij jou deze winter mee op ontdekking door het kasteel. Ga je mee?
Ze tonen je de belangrijkste highlights en vertellen tal van leuke en spannende verhalen van en over de bewoners door de eeuwen heen. Je herleeft eeuwenoude verhalen en waant je voor heel even terug in de tijd.

Wanneer?
27 december (slotbewaarder),  28 t/m 30 december 2021 (kasteelgids) tussen 11:30 – 15:30 uur.
Locatie: Het Groot Salet
Duur: Je bent ongeveer 30-45 minuten onderweg.

Spannende verhalen van de verhalenverteller

Verhalenverteller Brot van Grommen vertelt de leukste, spannendste en interessantste sagen en legenden over Kasteel Hoensbroek.

Wanneer?
29 en 30 december 2021 tussen 11:00 – 16:00 uur.
Locatie: Diverse plekken in het kasteel (vraag ernaar bij de Kasteelkassa)
Duur: 30 minuten

Ontmoet de Ridders van de Heerlijkheid Hoensbroek

De ridders vertellen over de Middeleeuwen en hun eigen activiteiten. Ook kun je met ze op de foto en samen met ze boogschieten (tussen 13:00 – 14:00 uur).

Wanneer?
29 december 2021 tussen 10:00 – 17:30 uur.
Locatie: In en rondom het kasteel
Duur: De hele dag (boogschieten is tussen 13:00 en 14:00 uur)

Maak een heerlijke winterwandeling!

Kasteel Hoensbroek met haar prachtige slotgracht ligt midden in het groen. Vandaar dat de omgeving zich perfect leent voor diverse themawandelingen.


Wanneer?

De hele winter lang!

Een hapje & drankje

Tijdens of na het bezoek aan ons mooie kasteel is het fijn om even lekker te genieten met een hapje of drankje. Je bent (op vertoon van je QR-code) van harte welkom in de gezellige kelderkeuken.

Alvast even binnenkijken?

Hou je van de nodige voorpret? Kasteel Hoensbroek kun je altijd en overal ontdekken, dankzij een levensechte virtuele rondgang langs de kasteelvertrekken met vele extra’s. Kijk snel op: virtueelkasteel.nl.

Historisch goud

Historisch Goud is het erfgoedbedrijf van de Gemeente Heerlen

Bezoek site

Thermenmuseum Heerlen

Romeins kruispunt van wegen en werelden.

Bezoek site

Streekarchief Rijckheyt Heerlen

Sterk in de toekomst van het verleden.

Bezoek site